Головна Новини Світ ЄС Борель розповів про мир в Україні за кілька днів
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель розповів про мир в Україні за кілька днів

Головний дипломат ЄС заявив, що, якщо не допомагати Україні, вона програє і перетвориться на маріонеткову країну.

10 травня 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

Як тільки західні партнери припинять надавати Україні військову допомогу, "прийде мир", але не такий, якого хотіла б Україна. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "El Intermedio" заявив голова євродипломатії Жозеп Боррель.

Борель розповів про мир в Україні за кілька днів

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Боррель заявив, що він підтримує тезу генсека ООН Антоніу Гутерриша про те, що Україна та Росія "залучені до війни", а мирні переговори між ними "найближчим часом неможливі".

"Тому ми маємо продовжувати допомагати Україні", – сказав головний євродипломат.

Він додав, що швидкого "миру" можна досягти, проте він не буде справедливим.

"Я знаю, як закінчити війну негайно: я припиняю надавати військову допомогу Україні, і Україна має капітулювати за кілька днів. Ось і все, війна закінчилася. Але як закінчилася? З переможеною, окупованою країною, перетвореною в таку маріонеткову країну, як Білорусь, позбавлену своїх свобод", – наголосив Жозеп Боррель.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в очікуванні 11-го санкційного пакета проти РФ: чи є ефект від санкцій, які вже введені.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у відповідь на заяву генсека ООН Антоніу Гутерриша про те, що "мир в Україні зараз неможливий" (мовляв, ні Київ, ні Москва) не готові сісти за стіл переговорів, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк обурився . За його словами, переговори можливі, але лише за певних обставин. А саме, якщо країні-агресору нагадають, нарешті, відповідні статті статуту ООН і "ввічливо" попросять залишити чужу територію, якщо перестануть вважати РФ частиною ООН та Радбезу ООН. Про що говорять спливаючі від колишніх і чинних політиків і чиновників різних частин світу (Азії, Європи, Латинської Америки) "миротворчі" пропозиції? До чого вони можуть призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 травня 2023, 13:25

Нема питань. Просто приберіть від корита корумповану владу Зе, бо їхні чавкання псують всі враження. Перевершили навіть минулого Хряка. Потім тягніть, скільки вважають юдейські власники цієї війни, на здоров'я.


Новини