Головна Новини Світ ЄС Борель розповів, як у ЄС вирішуватимуть, чи зняти обмеження на удари України по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель розповів, як у ЄС вирішуватимуть, чи зняти обмеження на удари України по РФ

Топ-дипломат заявив, що кожна держава ЄС вирішуватиме щодо зняття обмежень на удари України по РФ

30 серпня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель повідомив, що міністри закордонних справ Європейського Союзу на засіданні в Брюсселі в четвер, 29 серпня, обговорили можливе зняття з України обмежень на удари по цілях у Росії і дійшли висновку, що рішення буде приймати кожна країна ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це пише ЄП.

Борель розповів, як у ЄС вирішуватимуть, чи зняти обмеження на удари України по РФ

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

"Зрештою, висновок полягає в тому, що це — рішення окремої держави, і держави-члени хочуть, щоб це й надалі було рішенням окремих держав. І кожна з них прийматиме рішення, яке вважає за доцільне", — йдеться в повідомленні.

Топ-дипломат Євросоюзу звернув увагу, що деякі держави-члени ЄС не надають Україні далекобійних ракет, "тому це не те рішення, в якому вони мають будь-яку практичну залученість".

"Тому це не рішення на європейському рівні", – констатував Жозеп Боррель.

Глава МЗС Дмитро Кулеба перед початком зустрічі міністрів говорив, що офіційний Київ розраховує домогтися згоди партнерів щодо застосування далекобійних ракет по цілях на території Росії і вчасно отримати такі можливості.

Також видання "Коментарі" повідомляло – цього тижня глава ОП Андрій Єрмак та міністр оборони України Рустем Умєров проведуть зустрічі з представниками адміністрації Джо Байдена, намагаючись переконати Вашингтон зняти обмеження на використання американської зброї для ударів по території Росії. Про важливість дозволу від партнерів завдавати ударів по території РФ далекобійною зброєю говорив також під час прес-конференції президент Володимир Зеленський. Він також зізнався, що розуміння у цьому питанні все ще відсутнє. Чому останнім часом ця тема знову активно порушується? Чи вдасться Києву дотиснути західних партнерів переступити через чергові "червоні лінії"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини