Головна Новини Світ ЄС Борель визнав – ЄС не може замінити ту допомогу, яку надають США Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель визнав – ЄС не може замінити ту допомогу, яку надають США Україні

У Євросоюзі збільшують підтримку для України, але сподіваються, що знайдено способи продовження американської допомоги

5 жовтня 2023, 15:05 comments1055
Поділіться публікацією:

Незалежно від того, як сильно країни ЄС підтримують Україну у війні проти Росії, вони не здатні замінити ту допомогу для України, яку сьогодні надає Вашингтон, як ключовий союзник Києва. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу після прибуття на саміт Європейської політичної спільноти у Гранаді зробив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Борель визнав – ЄС не може замінити ту допомогу, яку надають США Україні

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Дипломат ЄС нагадав, що відвідував Київ у той момент, коли Конгрес США не включив витрати на підтримку України до бюджетної угоди, спрямованої на уникнення "шатдауну".                                                                                               

"Звичайно, це не було очікуваним, і це не хороша новина. Але я сподіваюся, що це не буде остаточною позицією Сполучених Штатів", — заявив Боррель.

Він наголосив, сьогодні Україні дуже потрібна підтримка всіх країн ЄС, а також США. Незважаючи на ситуацію всередині США, Євросоюз продовжить активно підтримувати Київ та збільшить цю підтримку.

Жозеп Боррель висловив сподівання, що США все ж таки переглянуть свою позицію щодо надання допомоги Україні. Це дуже важливо не лише для самих українців, а й для всіх тих країн, які не хочуть, щоб у цій запеклій війні перемогу здобули Путін та його режим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Україну підштовхують до переговорів із РФ – чому йдуть натяки на зниження допомоги.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому Заходу не вдасться уникнути прямого конфлікту з РФ – що відбувається всередині Європейського Союзу та США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини