Головна Новини Світ ЄС Боррель натякнув, що ЄС настав час припинити розраховувати, що США захистять блок
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель натякнув, що ЄС настав час припинити розраховувати, що США захистять блок

Жозеп Боррель заявив, що над Європою нависає війна, ніхто не може заперечити реальність

9 квітня 2024, 16:02
Поділіться публікацією:

Європа має готуватись до потенційної війни, оскільки повномасштабний конфлікт на континенті за межами України "більше не фантазія". До того ж, європейським країнам настав час усвідомити, що вони більше не можуть розраховувати на захист блоку з боку США. Таку заяву зробив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє FT.

Боррель натякнув, що ЄС настав час припинити розраховувати, що США захистять блок

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Парасолька США, на яку ми покладалися з часів холодної війни, може бути не завжди відкрито. Можливо, залежно від того, хто править у Вашингтоні, ми не зможемо розраховувати на те, що Америка нас захистить", — заявив Жозеп Боррель.

Борель додав, що всередині альянсу пріоритети окремих членів можуть змінюватися.

Водночас, глава дипломатії ЄС заявив, що Європа має готуватися до можливої війни, оскільки повномасштабний конфлікт на континенті за межами України "більше не є фантазією". За його словами, "Росія загрожує Європі", як війною, що триває в Україні, так і гібридними атаками на країни-члени Євросоюзу.

"Війна, безумовно, насувається на нас. Високоінтенсивна війна із застосуванням звичайних озброєнь у Європі більше не є фантазією", — наголосив топ-дипломат ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на нинішній стадії російсько-української війни залишається вкрай складною для України. Противник не тільки тисне вздовж усієї лінії фронту та тероризує дронами та ракетами нашу енергосистему, а також цілеспрямовано стирає з лиця землі мирні міста, а й явно готує нову хвилю наступу. Україна, у свою чергу, намагається послабити ворожий потенціал своїми дроновими ударами, які набувають все більш далекобійного відтінку. Але нам катастрофічно не вистачає допомоги партнерів, що періодично пишуть самі західні медіа. Спеціально для порталу "Коментарі" експерти проаналізували те, що відбувається на військових і дипломатичних фронтах нашої війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 квітня 2024, 15:11

Дохазяйнувались! Розуму не вистачило жити у мирі. В'язались в сімейну сварку одного народу. Воно вам було треба?


Новини