Головна Новини Світ ЄС Боррель назвав цілі Путіна в Україні, від яких він ніколи не відмовиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель назвав цілі Путіна в Україні, від яких він ніколи не відмовиться

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вважає, що навіть після серії поразок Путін вважає, що ще може перемогти Україну

12 червня 2023, 16:47 comments3540
Поділіться публікацією:

Російський президент досі вірить у те, що йому під силу досягти в Україні ті цілі, які він поставив собі ще перед повномасштабним вторгненням російських військ в Україні. На сьогоднішній день диктатор не готовий від них відмовлятися. Як передає портал "Коментарі", про це заявив верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, пише "Onda Cero".

Боррель назвав цілі Путіна в Україні, від яких він ніколи не відмовиться

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Головний дипломат ЄС заявив, що йому невідомо, чи є негласний діалог між Києвом та Москвою. Однак європейські лідери, які мали розмову із Путіним, заявляють, що він не відмовиться від війни в Україні.

Боррель також вважає, що Путін припустився серйозної помилки, вирішивши, що зможе за лічені дні або місяці окупувати всю Україну.

"Путін припустився гігантської помилки, він вважав, що за 15 днів він може бути в Києві і підкорити Україну через дисбаланс сил. Він припустився гігантської помилки, бо сильно недооцінив здатність України до опору і сильно переоцінив здатність своєї армії. Він недооцінив здатність до єдності європейців, яких, як він вважав, зміг підкорити газом", — розповів Боррель.

На його думку, російський президент недооцінив єдність між США та Європою, і результатом цього є те, що за кілька місяців після війни Путін втратив 2000 танків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у відповідь на продукування "мирних планів" індонезійського, бразильського, африканського та іншого виготовлення заявив, що будь-який переговорний процес із нинішнім московським режимом неможливий. Про те, що передумов для переговорів немає, заявляють у Кремлі. Однак "миротворці" ніяк не вгамуються. Про що говорять їхні потуги? Які перспективи переговорів між Києвом та Москвою? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини