Головна Новини Світ ЄС Боррель назвав найшвидший шлях досягти миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель назвав найшвидший шлях досягти миру в Україні

Жозеп Боррель заявив, що ЄС підтримуватиме Київ незалежно від позиції США

сьогодні, 08:38
Поділіться публікацією:

Капітуляція України та перетворення її на другу Білорусь не є найшвидшим способом закінчити війну. Є набагато швидше покласти край нескінченним убивствам руйнуванням – це станеться, коли Путін виведе свої воски з України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель після завершення Ради Безпеки ООН.

Боррель назвав найшвидший шлях досягти миру в Україні

Жозеп Боррель. Фото: із відкритих джерел

"Я чув тут певних любителів миру, для яких війна видається надто дорогою. Ми теж любимо мир, ЄС любить мир, а найбільше люблять його українці, які платять найвищу ціну. Найшвидший можливий шлях досягти миру – це коли Росія виводить війська, і війна закінчується", – зазначив топ-дипломат ЄС.

Він додав, що згадані любителі миру не говорили про цей швидкий спосіб, бо вважають, що найшвидшим способом закінчити війну є капітуляція України.

Боррель наголосив, що без підтримки європейців український народ буде змушений скласти зброю та припинити боротьбу. Але об'єднана Європа не хоче такого кінця війни. ЄС не хоче капітуляції України, втрати її національної ідентичності, свободи, території та перетворення її на другу Білорусь.

Він наголосив, що мир – це не підпорядкування, не капітуляція та окупація, тому потрібний тривалий мир.

При цьому представник Євросоюзу визнав, що незважаючи на ту військову підтримку, яку ЄС надає Україні, ніхто не відкидає пошуків мирних рішень.

Читайте також на порталі "Коментарі" – не пустили навіть перекладачів: стали відомі нові деталі закритої зустрічі Зеленського із Шольцем.

Також видання "Коментарі" повідомляло – обмін українських територій на мир: президент Чехії пояснив, що він мав на увазі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини