Головна Новини Світ ЄС Боррель назвав обіцянку, дану Україні, яку тепер неможливо виконати
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель назвав обіцянку, дану Україні, яку тепер неможливо виконати

У ЄС тепер не готові говорити про швидке членство в НАТО для України та Грузії

11 березня 2022, 13:05 comments6966
Поділіться публікацією:

Високий представник Європейського союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав помилкою обіцянку Україні про вступ до НАТО та готовність прийняти країну до Альянсу незабаром. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на портал "TF1".   

Боррель назвав обіцянку, дану Україні, яку тепер неможливо виконати

ЖОЗЕП БОРЕЛЬ, ФОТО: GETTY IMAGES

Жозеп Боррель зазначив, що, пропонуючи Україні та Грузії членство в НАТО, ніхто не подумав про те, що на практиці це неможливо. Даючи певні обіцянки Україні та Грузії щодо членства в НАТО Євросоюз припустився великої помилки.   

"Я думаю, це помилка давати обіцянки, які ми не можемо виконати", — заявив Боррель.

Зазначимо, раніше глава президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що Україна може призупинити своє прагнення стати повноправним членом НАТО, відмовившись від цієї ідеї, але замість цього Київ хоче вимагати конкретних гарантій безпеки для країни, які мають надати лідери Євросоюзу. Давид Арахамія припустив, що це можуть бути якісь двосторонні угоди, які гарантують суверенітет та безпеку в Україні.     

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон зняв інтригу щодо членства України в ЄС за прискореною процедурою. Французький лідер заявив, що Україна – це частина Європи, але говорити про прискорену процедуру з надання членства в ЄС немає сенсу, поки на території країни йде повномасштабна війна і гинуть люди. При цьому більшість учасників саміту підтвердила готовність, що після закінчення війни в Україні можна буде говорити, що Україна може включитися в процес приєднання до Європейському Союзу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фрез М

11 березня 2022, 13:26

Чи потрібна нам така Європа, яка скиглить та плаче ми на коліна ставати не повинні перед нею. Пішла разом з росією за кораблем. Ми повинні утворювати союз із Англією та Польшою не приєднуються і іньші країни.


Новини