Головна Новини Світ ЄС Боррель зробив сенсаційну заяву щодо дозволу Заходу на удари вглиб РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель зробив сенсаційну заяву щодо дозволу Заходу на удари вглиб РФ

Боррель вважає, що Україна повинна отримати дозвіл на використання західної зброї для ударів по території Росії

21 серпня 2024, 20:10 comments1044
Поділіться публікацією:

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель висловив думку, що зняття обмежень на застосування українськими силами проти російських окупантів західної зброї сприятиме мирним зусиллям і допоможе зберегти життя українців. Він також підкреслив, що операція на Курщині "значно підірвала наратив президента Росії Путіна".

Боррель зробив сенсаційну заяву щодо дозволу Заходу на удари вглиб РФ

Жозеп Боррель

Зокрема, Боррель на своїй сторінці в соцмережі X зазначив, що зняття цих обмежень, відповідно до міжнародного права, матиме кілька важливих наслідків. По-перше, каже він, це — посилення самооборони України та позбавлення Росії можливості безкарно атакувати українські міста та інфраструктуру. По-друге, зменшення людських жертв і руйнувань на території України.

Окрім того, Боррель переконаний, що дозвіл на удари вглиб Росії буде сприяти мирним ініціативам.

Він також повідомив, що наступного тижня зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Брюсселі, щоб обговорити подальші кроки щодо підтримки України з боку ЄС.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні партнери України досі не мають чіткої стратегії щодо Росії, вагаючись між так званим контролем ескалації та рішучішими діями. Це, зокрема, впливає на їхнє рішення щодо надання Україні дозволу використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах на території РФ.

Є думка, що рішення щодо надання Україні дозволу на використання далекобійної західної зброї на території РФ залежить від офіційного переговорного процесу. Експерти нагадують, що Україна готує другий Саміт миру, на якому очікується участь Росії. Залежно від того, наскільки деструктивною буде позиція РФ, Захід може вдатися до певних дій для стимулювання її до мирних переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини