Головна Новини Світ ЄС Боснієць побудував для дружини будинок, який обертається
commentss НОВИНИ Всі новини

Боснієць побудував для дружини будинок, який обертається

Зведення будинку зайняло шість років

12 жовтня 2021, 04:05
Поділіться публікацією:

У Боснії винахідник-самоучка Воїн Кусіч побудував для дружини будинок, який обертається навколо своєї осі. Про це повідомляє агентство Reuters. Кусіч розповів, що побудував незвичайний будинок через те, що його дружина весь час намагалася оновити вигляд їхнього будинку.

Боснієць побудував для дружини будинок, який обертається

Дім (фото з відкритих джерел)


"Я втомився від її скарг та частого ремонту нашого сімейного будинку, і я сказав:" Я побудую тобі міцний дім, який обертається, щоб ти могла обертати його, як хочеш ", — розповів боснієць.


Його будинок, розташований на рівнині біля міста Србац, обертається навколо 7-метрової осі, яку він спроектувавши самостійно. Навколо — кукурудзяні поля і сільгоспугіддя, що переходять в ліси й ріки. При створенні будинку Кусіч, за його словами, надихався сербсько-американськими винахідниками Ніколою Тесла і Михайлом Пупін. Не маючи можливості отримати якісну освіту, він намагався отримувати необхідні знання самостійно.


"Це не нововведення, це вимагає тільки волі і знань, а у мене було достатньо часу і знань", — сказав він.


Зведення будинку зайняло у нього шість років. Перерва робив тільки коли був госпіталізовані в результаті серцевого нападу.


"Я попросив лікарів спробувати продовжити моє життя хоча б на рік, так як цей проект у мене в голові, і ніхто не знає, як його завершити", — поділився винахідник-самоучка.


Нагадаємо, кабінет міністрів України затвердив законопроєкт про ратифікацію рамкової угоди між нашою країною та Туреччиною щодо розвитку інфраструктури, призначеної для певної цільової групи. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі. За його словами, обидві країни будуть співпрацювати в сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу, вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій і учасників операції Об'єднаних сил. "Уряд затвердив законопроєкт про ратифікацію відповідної угоди. Підтримка в залі парламенту і подальша її імплементація дозволять прискорити процес будівництва житла та поліпшення умов проживання та добробуту громадян", — додав Шмигаль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини