Головна Новини Світ ЄС "Це зайшло дуже далеко": у ЄС різко критикують Угорщину за її політику щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це зайшло дуже далеко": у ЄС різко критикують Угорщину за її політику щодо України

У Європейському Союзі закликали знайти спосіб, як обійти постійні блокування Угорщини щодо України.

27 травня 2024, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейські політики різко критикують позицію Угорщини, яка постійно блокує голосування в ЄС щодо України. Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що "це зайшло дуже далеко", а позиція Угорщини збігається з російською.

"Це зайшло дуже далеко": у ЄС різко критикують Угорщину за її політику щодо України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ЄС має знайти спосіб, як протистояти Угорщині, яка накладає вето на рішення Європейського Союзу щодо України з яким погоджується 26 з 27 членів.

"Майже всі наші дискусії та необхідні рішення блокуються лише однією країною. Ми розглянули це, і, очевидно, близько 41% резолюцій ЄС щодо України були заблоковані Угорщиною. Це зайшло дуже, дуже далеко. Ми повинні знайти спосіб, щоб обійти це", — заявив Ландсбергіс.

Угорщина блокує та намагається затримати рішення ЄС щодо військових допомоги Україні, питання вступу України до ЄС та інших країн, зокрема Грузії та Вірменії. Європейські дипломати вказують, що позиції уряду Орбана усе більше схожі до міжнародного погляду Росії.

Крім Габріелюса Ландсбергіса, критично про Угорщину висловився і очільник МЗС Естонії Маргус Тсахкна. За словами естонського дипломата, ЄС кожного разу змушені переконувати Угорщину не блокувати важливі рішення, які підтримують більшість країн Європейського Союзу.

Осторонь не залишився і очільник МЗС Італії Антоніо Таяні, який заявив, що проти блокування Угорщини, адже ЄС хоче рухатись далі, а не вирішувати постійно примхи уряду Орбана.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина готується блокувати нові санкції ЄС проти Росії.

Також "Коментарі" писали про різку критику керівництва Італії генсека НАТО Єнса Столтенберга після його слів про Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини