Головна Новини Світ ЄС Чехія дозволила вільний в'їзд для українців: на яких умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія дозволила вільний в'їзд для українців: на яких умовах

Зізнаються щеплення препаратами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів

26 серпня 2021, 01:35
Поділіться публікацією:

Відсьогодні Чехія послабила обмеження для в'їзду українців, як і більшість країн ЄС. Влада цієї країни частково скасувала обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу, що було введено 5 лютого 2021 року. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України. З 25 серпня в'їзд до Чехії дозволено окремим групам громадян України при наявності документа, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації. При цьому зізнаються щеплення препаратами, схваленими Європейським агентством з лікарських засобів:

Чехія дозволила вільний в'їзд для українців: на яких умовах

Чехія - фото з відкритих джерел

Vaxzevria (AstraZeneca),

Spikevax (Moderna),

Comirnaty (Pfizer / BioNTech),

Janssen,

Covishield.

Російська вакцина "Супутник" не визнана на в цій країні.

Для підтвердження проходження цієї процедури слід отримати в додатку "Дія" сертифікат про проходження вакцинації встановленого зразка. При цьому, в'їзд дозволений українцям, які отримали другу дозу вакцини не менше ніж за 14 днів до в'їзду, за умови наявності сертифіката про повний курс вакцинації, виготовленого англійською мовою із зазначенням персональних даних про вакциновану особу, типу вакцини, ідентифікаційними даними установи, видав сертифікат, а також можливості віддаленої перевірки зазначених у письмовому підтвердженні даних (через QR-код).

Необхідно також мати з собою медичну страховку і заповнений перед виїздом в країну форму, доступний за посиланням: https://plf.uzis.cz/.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив активізувати аудит української COVID-сертифікату для поїздок в країни Європейського Союзу. Українці зможуть згенерувати цей документ у державні додатки "Дія" та на порталі. Очікується, що незабаром його можна буде також отримати у сімейного лікаря.

Нагадаємо, свідомі українці активно прищеплюються від коронавірусу. З початку кампанії проведено щеплення майже восьми мільйонам громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини