Головна Новини Світ ЄС Чехія просить союзників вислати російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія просить союзників вислати російських дипломатів

Чеська поліція в суботу виступила з окремою заявою про те, що в розшук оголошені двоє чоловіків з російськими паспортами, виданими на ім'я Руслана Бошірова і Олександра Петрова

20 квітня 2021, 04:26
Поділіться публікацією:

Виславши 18 російських дипломатів, Чехія закликає своїх союзників по можливості наслідувати цей приклад. Про це в інтерв'ю Sky News заявив віцепрем'єр-міністр і глава МЗС Чехії Ян Гамачек.

Чехія просить союзників вислати російських дипломатів

Чехія висилає 18 російських дипломатів

За словами глави МЗС Чехії, його країна "дуже цінує голос Великобританії" і відчуває підтримку з боку ЄС і США.

"Я попросив би своїх колег також розглянути можливість висилки російських посадових осіб, які працюють на їх території. Однак це те рішення, яке повинна приймати кожна країна окремо, — вважає Гамачек. — Ми просимо про солідарність: або у формі заяв, або шляхом висилки російських офіційних осіб".

Нагадаємо, Україна відповіла на провокаційне затримання українського консула в Санкт-Петербурзі. Старший дипломат посольства Росії повинен покинути Україну протягом 72 годин, починаючи з понеділка — 19 квітня. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ України. Також в міністерстві повідомили, що провокацію Росія влаштувала на тлі ескалації ситуації біля українських кордонів. Як повідомили представники російської влади, українського консула затримали під час надання інформації закритого характеру з баз даних правоохоронних органів Росії. Однак в МЗС ці звинувачення відкидають.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що масштабна військова агресія проти нашої країни обернеться історичною поразкою для Росії, а також запевнив, що ми не здамо не одного сантиметра своєї землі. За словами президента, він знає, чого хоче Володимир Путін . Зеленський зазначив, що ми всі чули розмови про те, що Росія займе або захопить весь Донбас. Однак наголосив, що Україна не віддасть цих територій, чого б нам це не коштувало.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини