Головна Новини Світ ЄС Чехія та Словаччина мають серйозні розбіжності: до чого тут війна РФ проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія та Словаччина мають серйозні розбіжності: до чого тут війна РФ проти України

Роберт Фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну РФ проти України

7 березня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо відреагував на рішення Чехії поставити на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Aktuality".

Чехія та Словаччина мають серйозні розбіжності: до чого тут війна РФ проти України

Чехія та Словаччина. Фото з відкритих джерел

Словацький прем'єр вважає, що Чехія своїм рішенням поставила під загрозу стосунки зі Словаччиною. На його думку, причиною цього є різні погляди Праги та Братислави на війну РФ проти України.

"Ми відзначаємо, що чеський уряд вирішив поставити їх під загрозу лише тому, що він зацікавлений у підтримці війни в Україні, тоді як словацький уряд відкрито говорить про мир. Ваше рішення не вплине на нашу суверенну словацьку зовнішню політику", – додав прем'єр. -міністр.

Фіцо заявив, що чеський уряд чекають у Словаччині у будь-який час, і "ми не обтяжуватимемо наші політичні відносини різними світоглядами, які не мають нічого спільного зі словацько-чеським співіснуванням".                                                               

Зазначимо, прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала оголосив, що чесько-словацькі міжурядові консультації не відбудуться протягом найближчих тижнів або місяців, оскільки Прага не вважає їх доцільними через "значні розбіжності".

Чехія та новий уряд Словаччини мають розбіжності у зовнішньополітичних питаннях, зокрема щодо війни в Україні. Наприклад, у другій річниці повномасштабної війни Фіцо заявив, що війна почалася "з розгулу українських неонацистів".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Роберт Фіцо заявив, що Україна має відмовитися від території, щоб зупинити війну: у Києві відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.aktuality.sk/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини