Головна Новини Світ ЄС Чеська поліція затримала українських «рекетирів»
commentss НОВИНИ Всі новини

Чеська поліція затримала українських «рекетирів»

Учасники угруповання тривалий час здійснювали злочинну діяльність у Брно та Південній Моравії.

27 жовтня 2021, 00:11
Поділіться публікацією:

Співробітники національного центру боротьби з організованою злочинністю Чехії провели масштабну операцію в регіоні Південна Моравія з приводу затримання групи "Луганська бригада". Угруповання причетне до насильства з метою вимагання грошей. Про це повідомляє пресслужба поліції Чехії.

Чеська поліція затримала українських «рекетирів»

Поліція Чехії - фото з відкритих джерел


Учасники цього угруповання тривалий час здійснювали злочинну діяльність у Брно та Південній Моравії. Насамперед це був шантаж громадян України, які проживають у цьому регіоні. Злочинці вимагали від потерпілих грошей за захист. За час своєї діяльності "рекетирам" вдалося зібрати кошти на суму не менше 2,5 млн. чеських крон (2,98 млн. гривень). У угруповання входило 7 осіб – 4 особи та 3 жінки. Усіх чоловіків звинувачують в "участі в організованому злочинному угрупованні" та "вимаганні". Наразі вони взяті під варту судом — адже їх назвали організаторами злочинів.


Жінки із цієї "банди" звинувачуються у виведенні коштів, отриманих від потерпілих. Через їхні рахунки здійснили транзакції на суму не менше 860 тис. чеських крон (1,03 млн гривень), Їх звинувачують в "участі в організованому злочинному угрупуванні" та "відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом". Головним організаторам злочинів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад 10 років.


Нагадаємо, журналіст Ален Бобров у своєму журналістському розслідуванні і заявив, що в Одесі на митниці нібито було пропущено контрабандний вантаж із Китаю, через що державі завдано чималих збитків. Згідно з журналістським розслідуванням, контейнер TCNU 7129952 завезла до Одеси фірма "Сайрус-груп". За даними ЗМІ, ця компанія належить до орбіти бізнесмена Ореста Фірманюка. Його прізвище у списку "королів контрабанди" згадував ексглава митниці Максим Нефьодов. Як повідомляє журналіст Ален Бобров, в електронній декларації на вантаж "Сайрус-груп" Фірманюка було заявлено "пледи, сумки, тканину, коробки, постільну білизну". Але коробок у контейнері нібито не було, каже Бобров.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини