Головна Новини Світ ЄС Чи блокуватиме Угорщина 13-й пакет санкцій ЄС: Сійярто озвучив остаточне рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи блокуватиме Угорщина 13-й пакет санкцій ЄС: Сійярто озвучив остаточне рішення

Сійярто підтвердив, що Угорщина не блокуватиме 13 пакет санкцій ЄС

20 лютого 2024, 07:08
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС 19 лютого заявив, що Будапешт не блокуватиме тринадцятий пакет санкцій проти Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Сійярто сказав під час прес-конференції.

Чи блокуватиме Угорщина 13-й пакет санкцій ЄС: Сійярто озвучив остаточне рішення

Петер Сіярто. Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Угорщини зазначив, що всі елементи 13-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії, які "шкодять угорським інтересам", були вилучені, тому Угорщина не виступатиме проти його схвалення. При цьому глава МЗС не оминув звичну критику політики ЄС.

"Основні економічні інтереси Угорщини не зачіпаються конкретними заходами в списку санкцій, але проблема набагато більша: ЄС продовжує стратегію, що повністю провалилася, яка не наближає нас до світу, а віддаляє від нього", — заявив Сійярто.

На його думку, попередні пакети санкцій лише завдали шкоди економіці Євросоюзу, де все ще панує військовий психоз, хоча вже зараз зрозуміло, що війна в Україні не завершиться військовим шляхом.

13-й пакет санкцій ЄС проти Росії мав бути прийнятий міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі 19 лютого. За даними ЗМІ, у ньому також можуть бути санкції проти Північної Кореї за надання Росії ракет, які вона використовує проти України.

Зазначимо, раніше з'явилися повідомлення у ЗМІ про те, що з 13-м пакетом санкцій проти РФ, який Євросоюз намагається погодити до роковин російського широкомасштабного вторгнення в Україну, виникли проблеми. З'явилися повідомлення, що Угорщина блокує процес. А основна причина – санкції проти китайських компаній (за підтримку російського ВПК), які мали намір прописати в 13-му пакеті. Про що говорить те, що відбувається навколо нового санкційного пакету? Як зробити економічні удари по РФ та її явним та таємним помічникам – більш ефективними? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини