Головна Новини Світ ЄС Чи боїться Путін ударів вглиб РФ: що про це думають в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи боїться Путін ударів вглиб РФ: що про це думають в ЄС

У Євросоюзі вважають, що Росія боїться далекобійних ударів з боку України

26 вересня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Заяви російського диктатора Володимира Путіна про нову ядерну доктрину РФ свідчать про те, що Кремль боїться використання Україною ракет великої дальності для ударів вглиб російської території.

Чи боїться Путін ударів вглиб РФ: що про це думають в ЄС

Путін знову погрожує ядерною зброєю. Фото з відкритих джерел

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас під час зустрічі з главою Міноборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

"Ми всі чули слова Путіна. Я вважаю, що ключове послання не в тому, що він сказав, а в тому, що, говорячи про нову концепцію, він чітко дає зрозуміти, що надання Україні можливості нанесення ударів на великі відстані є важливим питанням, якого він боїться", – сказав Лаурінас Кащюнас.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не бачать нічого нового у плані перемоги України, який планують обговорити Джо Байден і Володимир Зеленський, пише The Wall Street Journal. WSJ зазначає, що протягом кількох місяців Володимир Зеленський називав цей план "основою для перемоги над Росією". Однак високопоставлені американські та європейські чиновники, обізнані з пунктами плану, розповіли, що документ не пропонує чіткого шляху перемоги України в умовах, коли російські війська повільно добиваються успіху на полі бою.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Росія дозволяє собі посилювати ядерний шантаж через нерішучість західних союзників України, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Він висловив сумніви з приводу того, що росіяни реально мають на меті найближчим часом використати ядерну зброю проти України. "Ці заяви зробили перед зустріччю, де союзники будуть вирішувати можливість використання далекобійної зброї по російській території, аби вплинути на це рішення не на нашу користь", — зазначив офіцер ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини