Головна Новини Світ США "Нічого нового": США розчарував план перемоги Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нічого нового": США розчарував план перемоги Зеленського

США не побачили нічого нового в українському плані перемоги

26 вересня 2024, 00:15 comments1258
Поділіться публікацією:

США не бачать нічого нового у плані перемоги України, який планують обговорити Джо Байден і Володимир Зеленський, пише The Wall Street Journal.

"Нічого нового": США розчарував план перемоги Зеленського

Штати розчаровані планом Зеленського. Фото з відкритих джерел

Як пише видання, у Білому домі вважають, що план українського президента не має всеосяжної стратегії та являє собою не більше ніж вже озвучене прохання про надання більшої кількості зброї та зняття обмежень на ракети дальнього радіусу дії.

WSJ зазначає, що протягом кількох місяців Володимир Зеленський називав цей план "основою для перемоги над Росією". Однак високопоставлені американські та європейські чиновники, обізнані з пунктами плану, розповіли, що документ не пропонує чіткого шляху перемоги України в умовах, коли російські війська повільно добиваються успіху на полі бою.

"Я не вражений планом. У ньому немає нічого нового", — сказав WSJ американський чиновник.

Видання зазначає, що США і Україна сподівалися на єдність у виборі подальшого шляху, але тепер вони опинилися на вирішальному етапі військового конфлікту без спільного бачення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що цієї осені російські загарбники планують створити плацдарми поблизу п'ятьох обласних центрів та нищити їх, заявила народна депутатка Мар'яна Безугла. За словами депутатки, йдеться про Запоріжжя і Дніпро, до яких росіяни поступово наближаються, про Харків і Херсон, які вже тривалий час зазнають постійних атак, а також про Суми, які стали плацдармом для українських активних дій на Курщині.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що на Куп'янському напрямку російські загарбники повністю захопили населений пункт Піщане та просуваються в бік річки Оскіл, повідомив командир 1-го штурмового батальйону Третьої штурмової бригади Володимир Фокін. За його словами, на Куп'янському напрямку ситуація важка, а місцями неконтрольована. Він зазначив, що ворогу залишилося два кілометри до річки Оскіл.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.wsj.com/

Новини