Головна Новини Світ ЄС Чи дійсно Грузію більше не бачать у ЄС: яке рішення ухвалили лідери Євросоюзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно Грузію більше не бачать у ЄС: яке рішення ухвалили лідери Євросоюзу

ЄС закликав Грузію прийняти демократичні, всеосяжні та стійкі реформи відповідно до основних принципів європейської інтеграції

сьогодні, 10:38
Поділіться публікацією:

Лідери країн Європейського Союзу офіційно оголосили про фактичну зупинку процесу вступу Грузії до ЄС. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у підсумковому документі засідання Євроради на саміті у Брюсселі.

Чи дійсно Грузію більше не бачать у ЄС: яке рішення ухвалили лідери Євросоюзу

Членство Грузії в ЄС. Фото: з відкритих джерел

У документі йдеться про те, що Єврорада підтверджує готовність ЄС підтримати грузинський народ на його європейському шляху.

"Водночас він знову висловлює своє серйозне занепокоєння щодо курсу дій грузинського уряду, який суперечить цінностям і принципам, на яких заснований ЄС", — акцентується в документі.

Єврорада нагадала, що такий курс дій ставить під питання європейський шлях Грузії та де-факто зупиняє процес вступу до ЄС.

"Він закликає Грузію прийняти демократичні, всеосяжні та стійкі реформи відповідно до основних принципів європейської інтеграції. Європейська Рада продовжуватиме уважно стежити за ситуацією", — наголошується в підсумку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Тбіліський міський суд ухвалив рішення оштрафувати телеканали Formula, Mtavari та TV Pirveli за відмову показувати гучний скандальний ролик партії влади "Грузинська мрія" з кадрами зруйнованих Росією українських міст. Влада Грузії намагається показувати зруйновані міста України, натякаючи, що, якщо грузини не підтримають їх, то опозиційні партії можуть принести війну до процвітаючих грузинських міст. Про це пише "ЄП".                                                                

Також видання "Коментарі" повідомляло – прем'єр Грузії побачив великий плюс у скандальній агітації про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини