Головна Новини Світ ЄС Чи готовий ЄС конфіскувати активи РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готовий ЄС конфіскувати активи РФ: що відомо

У Євросоюзі поки що не наважуються конфіскувати активи РФ

23 січня 2024, 21:56
Поділіться публікацією:

Серед держав-членів Європейського Союзу немає консенсусу щодо конфіскації на користь України заморожених суверенних активів Центрального банку Росії. Про це з посиланням на європейських чиновників пише видання Reuters, передає портал "Коментарі".

Чи готовий ЄС конфіскувати активи РФ: що відомо

У Європі обговорюють передачу Україні російських коштів. Фото з відкритих джерел

За інформацією Reuters, конфіскації капіталу російських активів не відбудеться, позаяк між країнами-членами Євросоюзу немає угоди з цього приводу.

Видання повідомляє з посиланням на джерело, яке знайоме з деталями переговорів, що країни Євросоюзу не готові конфісковувати активи Центробанку РФ, оскільки вважають, що відповідне рішення буде нести "занадто багато юридичних ризиків".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що вже визначені конкретні дати, коли будуть підписані нові договори про гарантії безпеки для України. За словами українського президента, це будуть "сильні двосторонні угоди". "Січень і лютий мають принести відповідні результати. Уже є конкретні дати, коли можуть бути нові й сильні документи", — заявив Володимир Зеленський.

"Коментарі" також писали, що керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів, що перехід до оборони зазвичай призводить до замороження війни, на що Україна не може погодитися у російсько-українському протистоянні. Керівник Офісу президента наголосив, що "рішення полягає не в тому, щоб зупинитися, а в тому, щоби бути реалістами та бути разом з нашими партнерами". За словами Андрія Єрмака, ситуація на фронті складна, однак мотивація українських воїнів дуже висока.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини