Головна Новини Світ ЄС Чи справді Путін хоче зірвати Саміт миру: у ЄС відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Путін хоче зірвати Саміт миру: у ЄС відповіли

У ЄС вважають, що, якби Путін не переживав через майбутній Саміт миру, то не намагався б усіма способами зірвати його

28 травня 2024, 15:57
Поділіться публікацією:

У ЄС підтвердили зусилля кремлівського диктатора Володимира Путіна, спрямовані на те, щоб підірвати ефективність запланованого у Швейцарії Саміту миру. Все це свідчить про страх Путіна. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив представник зовнішньополітичного відомства ЄС Петер Стано.

Чи справді Путін хоче зірвати Саміт миру: у ЄС відповіли

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що ЄС повністю підтримує ідею мирного саміту і вважає його мету дуже важливою, "бо ми бачимо в ньому джерело натхнення для майбутнього мирного процесу".

Стано розповів, що ЄС інтенсивно працює з партнерами у всьому світі, щоб забезпечити найширше можливе представництво на події.

Говорячи про зусилля Росії щодо організації паралельної зустрічі, він сказав: "Спроба підірвати ефективність саміту (у Швейцарії – Ред.) паралельними заходами – це лише свідчить про те, як Путін боїться саміту".                                                                                                     

"Ця важлива подія, ми працюємо з партнерами з України, зі Швейцарією та іншими, щоб забезпечити високий рівень представництва та найбільшу можливу кількість країн, які беруть у цьому участь. Для нас ця мирна подія року, дуже важлива для України, ми продовжуватимемо працювати для його успіху", – резюмував Стано.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час прес-конференції з прем'єр-міністром Бельгії Олександром Де Кроо президент України Володимир Зеленський заявив, що, побоюючись підсумків Саміту миру у Швейцарії, який організує влітку Україна, російський диктатор Володимир Путін вирішив влаштувати якусь "паралельну платформу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини