Головна Новини Світ ЄС Чи справді в ЄС виникли труднощі з наданням допомоги для України: відповідь Борреля
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді в ЄС виникли труднощі з наданням допомоги для України: відповідь Борреля

Зокрема, в ЄС знову не змогли домовитися про виділення 500 млн. євро на закупівлю зброї

24 жовтня 2023, 09:55
Поділіться публікацією:

Незважаючи на запевнення, що Україна продовжить отримувати підтримку від партнерів не нижче за колишній рівень, ЄС таки зіткнувся з труднощами у вирішенні цього питання. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу за підсумками засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Люксембурзі заявив Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Чи справді в ЄС виникли труднощі з наданням допомоги для України: відповідь Борреля

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

Головний дипломат ЄС наголосив, хоча тема України зникла з новин, війна триває, росіяни досі завдають ракетних ударів по цивільних об'єктах, а українська інфраструктура знищується.

Жозеп Боррель підтвердив, що у Євросоюзі знову не змогли ухвалити одноголосне рішення про виділення восьмого траншу на суму 500 млн євро для закупівлі озброєння для України.

"У нас відбулася дискусія про те, як ми повинні задовольнити найнагальніші потреби України – її оборонні потреби. Нам досі не вдалося вирішити проблему виділення восьмого та останнього траншу в рамках Європейського фонду миру. Ми все ще шукаємо рішення щодо цього. Але так чи інакше ми знайдемо рішення", – наголосив Боррель.

Водночас, у Високого представника ЄС запитали, як Євросоюз збирається продовжувати допомагати Україні, і чи впевнений він, що лідери ЄС дадуть "зелене світло" на затвердження пропозиції про виділення Україні на період 2024-2027 років щороку по 5 млрд євро на озброєння.

Боррель підкреслив, що Україна в умовах війни не має такої розкоші, як час, особливо тоді, коли гинуть люди. Він зазначив, що чим швидше в ЄС узгодять допомогу для України, тим краще, але необхідно дотримуватися процедур.

"Мою пропозицію треба обговорити на найвищому політичному рівні, надати керівні рекомендації і потім ми будемо працювати відповідно до рекомендацій. До кінця цього року, максимум, має бути завершено середньостроковий огляд фінансових перспектив. З цим оглядом з'явиться можливість вирішити про кількість та спосіб продовження надання підтримки для України", – сказав Боррель.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що буде за підтримки України: Олаф Шольц зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини