Головна Новини Світ ЄС Членство України в НАТО погодили Канада та країни Балтії
commentss НОВИНИ Всі новини

Членство України в НАТО погодили Канада та країни Балтії

Кілька країн вже підтримали Україну на шляху до НАТО

30 вересня 2022, 22:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав документи про подачу заявки на членство в НАТО. Про це стало відомо з його офіційного відеозвернення.

Членство України в НАТО погодили Канада та країни Балтії

Членство України в НАТО погодили Канада та країни Балтії. Фото з відкритих джерел

Подання на членство в НАТО України відбулось після рішення Володимира Путіна анексувати чотири області. Російський лідер підписав указ про приєднання до РФ Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. Це рішення було прийнято на основі псевдореферендуму, який проводила окупаційна влада з 23 по 27 вересня.

Європейські країни різко засудили такий крок Росії, і заявили що це порушення прав людини.

На рішення подати заявку на членство відреагував і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у своєму виступі, запланованому всього за кілька годин після заяви Зеленського.

Столтенберг заявив, що кожна демократична країна може подати заявку, а двері до НАТО відкриті для всіх. Також, генсек НАТО сказав, що поважає рішення прийняте Україною.

Всього в НАТО перебуває 30 країн-учасниць і для вступу в організацію кожна з них повинна дати своє схвалення. Перша країна, яка майже миттєво відреагувала була Канада, після того ввечері 30 вересня Литва, Латвія та Естонія також дали свою згоду.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс, який сказав, що вступ України до альянсу тільки посилить його.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про заяву Путіна, який анексував території України.

Також "Коментарі" писали про позицію Великої Британії. Посадовці країни сказали, що вони завжди підтримуватимуть Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини