Головна Новини Світ ЄС Чому Орбан боїться вступу України в ЄС: ЗМІ дізнались справжню причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Орбан боїться вступу України в ЄС: ЗМІ дізнались справжню причину

Віктор Орбан не хоче вступу України в ЄС через втрату економічних відносин з Китаєм та Росією.

1 лютого 2024, 12:02 comments4106
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У березні 2023 року Віктор Орбан провів закриту зустріч з угорськими депутатами та розкрив справжню причину, чому він проти вступу України до Європейського Союзу. Орбан боїться, що членство України в ЄС створить "нові центри" сили в організації, які вплинуть на зв'язки Угорщини з Азією.

Чому Орбан боїться вступу України в ЄС: ЗМІ дізнались справжню причину

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Інформацію про справжні мотиви прем’єр-міністра Угорщини повідомив незалежний угорський проєкт журналістських розслідувань Direkt36. Згідно з їх даними Орбан вважає, що вступ України призведе до нового "центру сили" в ЄС, де будуть домінувати США, Польща, країни Балтії та Румунія. Крім того, угорський прем’єр зауважив про можливість повалення режиму Лукашенка, де за словами Орбана може відбутись "одна або дві кольорові революції".

Щоб не відбулось цього зміщення, Орбан виклав свої побоювання традиційним лідерам ЄС – Німеччині та Франції, і закликав їх об’єднатись з "Вишеградською четвіркою" (Угорщина, Польща, Чехія та Словаччина). Однак Макрон та Шольц відхилили пропозицію Орбана.

Direkt36 зазначає, що посилення впливу східних країн у ЄС заважатиму стратегічному баченню Орбана, яке полягає у зміцнення відносин з азійськими економіками, зокрема з такими країнами як Китай, Індія, та після закінчення війни – Росія. У підсумку Орбан заявив, що Угорщина "повинна мати можливість розвивати всі види відносин з усіма відповідно до наших власних інтересів", а не розколювати економіку світу навпіл, як це пропонують у США через санкції проти РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, що Трамп зробить з Європою.

Також "Коментарі" писали, що Кулеба різко відреагував на територіальні претензії з Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

1 лютого 2024, 14:51

Надіслали нову байку з кремля


Новини