Головна Новини Світ ЄС Чому відтермінували проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому відтермінували проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі

Через поширення Омікрона знову Форум в Давосі проходитиме в режимі онлайн

21 грудня 2021, 11:49
Поділіться публікацією:

Організатори Всесвітнього економічного форуму заявили 20 грудня про відтермінування проведення зустрічі представників різних країн у Давосі. Причина — збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19 Omicron. Про це пише Reuters.

Чому відтермінували проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі

Форум в Давосе переносят із-за хвилі епідемії, фото з Twitter/Reuters

"Збір глобальних ділових і політичних лідерів наступного місяця на щорічному саміті Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія) був відмінений через зростання рівня захворюваності на COVID-19 Omicron", — повідомив у Twitter редактор News City Марк Клейнман.

Планувалося провести форум з 17 до 21 січня 2022 року. Однак тепер зустріч діячів бізнесу, політиків та дипломатів, ймовірно, відбудеться навесні.

Нещодавно швейцарська влада різко посилила медичні обмеження, щоб контролювати п’яту хвилю коронавірусу, яку викликав штам омікрон. Організатори наголошують, що поточні умови поширення штаму погіршують становище з рівнем захворюваності, тому було ухвалено рішення про відтермінування.

Втім, буде проведено онлайн-сесію "Стан світу" для світових лідерів, де учасники займуться розробкою рішень найактуальніших проблем світу. За словами засновника форуму Клауса Шваба, відтермінування офлайн-зустрічі не вплине на спілкування між собою його учасників.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 2021 році в онлайн-режимі проходила щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму, на якій виступили близько двох десятків лідерів ряду найбільших держав. Політичний експерт, дипломат Вадим Трюхан впевнений, відсутність учасників високого рівня від України, не може розчаровувати. В 2019 році в Форумі в Давосі брали участь і президент Зеленський, і тоді ще прем'єр-міністр Гончарук.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини