Головна Новини Світ ЄС Чорновіл про ситуацію на кордоні: поляки мають всі підстави для застосування 5 статті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорновіл про ситуацію на кордоні: поляки мають всі підстави для застосування 5 статті НАТО

Білоруські спецслужби пригнали до кордону з Польщею сотні мешканців Близького Сходу

9 листопада 2021, 07:22 comments1070
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично розпочав бойову операцію проти Польщі. Це поки що лише гібридна війна, але атака вже очевидна. Поліція та спецслужби пригнали до кордону сотні жителів Близького Сходу, переважно іракців та кинули їх на прорив загороджень, оснастивши всіма необхідними технічними засобами. Це вже той випадок, коли війна гібридна, а атака справжня. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив український політолог Тарас Чорновіл.

Чорновіл про ситуацію на кордоні: поляки мають всі підстави для застосування 5 статті НАТО

Мігранти на кордоні. Фото з відкритих джерел

"Я не знаю, як із цим усім справлятимуться поляки. Адже вони через низку внутрішніх непродуманих законодавчих змін опинилися в частковій ізоляції в ЄС. Але вони мають всі підстави оголосити про необхідність застосування статей 4-5 Північноатлантичного договору. Нагадаємо, США акцептували 5 статтю після атаки Алькаїди на вежі-близнюки у Нью-Йорку. А тут ситуація ще більш підходяща. Зрештою, польський уряд досить жорсткий у своїх рішеннях, якось впорається", – зазначив політолог.

Він додає, на фоні всієї цієї історії саме час згадати санкції, які вже понад рік діють проти Білорусі. Вони насправді карикатурні. Товарообіг країни перезрілого автократичного феодалізму із західним світом навіть зріс. У санкційних документах залишили неймовірну кількість прогалин. І сьогоднішньому випробуванню на міцність ЄС та НАТО західний світ програв ще до початку атаки на польський кордон через егоїстичність та розділеність.

"Може, нарешті, оцінять наслідки того, що сталося, і введуть повне і негайне ембарго на будь-які контакти з Білоруссю? Сумніваюсь. На перших етапах протистояння Польщі та Литви з мігрантською навалою низка європейських держав навіть осуд висловлювали за огородження з колючого дроту", – зазначив Чорновіл.

Також читайте на порталі "Коментарі" – на польсько-білоруському кордоні гаряче: у Польщі згадали "зелених чоловічків" у Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини