Головна Новини Світ ЄС COVID-19: в Швейцарії спростували зв'язок між смертю людини і вакцинацією
commentss НОВИНИ Всі новини

COVID-19: в Швейцарії спростували зв'язок між смертю людини і вакцинацією

У швейцарському кантоні Люцерн зафіксований перший летальний результат, можливо, має відношення до передувала йому щеплення від коронавируса із застосуванням вакцини, розробленою німецькою компанією BioNTech і американської Pfizer

31 грудня 2020, 03:00
Поділіться публікацією:

У швейцарському кантоні Люцерн помер чоловік, який зробив щеплення від коронавірусної інфекції. Швейцарське видання Der Zeitpunkt тільки припускає можливий зв'язок між смертю людини та вакцинацією.

COVID-19: в Швейцарії спростували зв'язок між смертю людини і вакцинацією

Фото: dw.com

У той же час, регулюючий орган з лікарських засобів Swissmedic зробив заяву, в якому сказав, що в даному інциденті немає ніякого взаємозв'язку між смертю людини і вакцинацією, повідомляє Reuters.

"Зв'язок між його смертю і вакциною від COVID-19 була малоймовірною", — йдеться в заяві Swissmedic.

Також в заяві йдеться про те, що людина померла від природної причини, хоча не має ані слова, коли людина померла, також не вказується  стать  померлого — чи чоловік помер або жінка, і скільки пройшло часу між щепленням і його смертю.

Відзначається, що раніше в кантоні Люцерн померла 91-річна жінка. Їй було зроблено щеплення від коронавірусу вакциною, розробленою компаніями Pfizer і BioNTech.  Саме в Люцерні минулого тижня були зроблені перші щеплення від COVID-19 в Швейцарії. Першими вакцину отримали літні люди. В ЄС кампанія вакцинації офіційно стартувала три дні тому.

Нагадаємо, за словами експертів ВООЗ рано чи пізно через вакцинацію, на вірус, який став причиною епідемії в світі, виробиться колективний імунітет, а захворювання як таке стане ендемічним, тобто властивим для певних регіонів. У той же час, ВООЗ попереджає про те, що SARS-CoV-2, як і попередні чотири з сімейства коронавірусів, буде видозмінюватися і пристосовуватися до нових умов, а значить навіть вакцинування не врятує від подібних пандемій в майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини