Головна Новини Світ ЄС Де найкраще жити в Європі: рейтинг країн за задоволеністю життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Де найкраще жити в Європі: рейтинг країн за задоволеністю життя

Німеччина рекордно опустилась в рейтингу задоволеності життям, проте загальні показники у ЄС високі.

21 січня 2024, 15:00 comments9459
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейське статистичне бюро Eurostat провило дослідження у якому склало рейтинг країн, де найкраще жити в Європі. Серед лідерів Австрія та Польща, тоді як останні місця у списку отримали Болгарія та Німеччина.

Де найкраще жити в Європі: рейтинг країн за задоволеністю життя

У яких країнах Європи найкраще жити. Фото з відкритих джерел

Опитування Євростату складалось з блоків питань у яких враховувались матеріальні умови життя, такі як дохід, рівень споживання, а також економічна та фізична безпека, способи проведення вільного часу, дотримання прав, доступ до розваг, освіти та медичного обслуговування. 

Середній бал по Європейському Союзу склав 7,1 з 10 можливих. Такі дані свідчать про те, що європейці попри пандемію коронавірусу та війну в Україні загалом задоволені своїм життям. Загалом 18 з 27 країн ЄС оцінили своє життя вище ніж середні показники по Європейському Союзу.

За цими показниками найкраще жити виявилось в Австрії – 7,9. На другому місці опинились одразу три країни з показником 7,7: Польща, Румунія та Фінляндія. Після них йдуть Бельгія та Нідерланди – 7,6 бала.

Болгарія вже кілька років незмінно посідає останнє місце за задоволеністю життя – 5,6 бала. Однак це кращі показники порівняно з 2018 роком, коли оцінка була 4,8. Найбільше падіння задоволеністю життя показали громадяни Німеччини, де цей показник знизився на 0,8. Таким чином Німеччина розташувалась передостанньою з результатом 6,5 балів.

Також Євростат виявив, що люди з вищим рівнем освіти вважають себе щасливішими в усіх країнах ЄС, ніж люди з нижчим рівнем освіти. Ця різниця була найбільш вираженою в Словаччині, де розрив між людьми лише зі шкільною освітою та людьми з вищою становив 1,6 бала. Крім того дослідження показало, що в більшості країн молоді люди були більш задоволені, ніж люди похилого віку. Лише в Скандинавії, Ірландії, Нідерландах і Люксембурзі все було навпаки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про карту ризиків, яка складається з найбільш небезпечних країн світу.

Також "Коментарі" писали про найкращі країни світу, які варто відвідати за життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини