Головна Новини Світ ЄС Депутат у Бельгії засудив "колосальну" фінансову допомогу українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутат у Бельгії засудив "колосальну" фінансову допомогу українцям

Політик вважає, що фінансову допомогу необхідно скоротити

26 квітня 2023, 21:55
Поділіться публікацією:

Високопоставлений  партієць, що представляє  праву фламандську  націоналістичну партію N-VA, засуджує  суму фінансової підтримки, що надає бельгійська влада біженцям з України. Він  закликає представників  федерального уряду мотивувати  українців, що  тепер мешкають в Бельгії, швидше працевлаштовуватись.

Депутат у Бельгії засудив "колосальну" фінансову допомогу українцям

Українські біженці в Бельгії (фото з відкритих джерел)

"Через більше року після початку війни ми все ще несемо моральну відповідальність за те, щоб вітати українців, в основному жінок, чиї чоловіки борються за наші свободи. З іншого боку, ненормальним є обсяг підтримки, що надається цим біженцям", -  оприлюднило коментар  партійця  N-VA Тео Франкена  медіа The Brussels Times

Як зазначив депутат, в інших європейських країнах фінансова допомога для   біженців менша, аніж в Бельгії.

"Ця допомога дозволяє кільком сім'ям отримувати суми від 3000 до 4000 євро на місяць! Ми не можемо вважати, що ці суми становлять прожитковий мінімум. Вони величезні! Наші сусіди не платять такі суми. У Нідерландах допомога, що надається таким чином, на 60% менше.... Тільки на 2023 рік в бюджеті на цю допомогу закладено 372 мільйонів євро! Це колосально. Ми не можемо дозволити собі надати такі суми", — рахує депутат.

При цьому, близько  70 тисяч українців звернулись  за тимчасовим захистом до бельгійської влади з часу повномасштабного  нападу на Україну  в лютому 2022 року. Переважна більшість українських біженців, що прохали про тимчасовий притулок  — жінки з дітьми.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що скільки українських біженців у ЄС хочуть повернутись додому. Кожен третій український біженець почувається частиною суспільства в країні, що приймає, але стільки ж хотіли б повернутися додому. Про це свідчать дані опитування Агентства ЄС з основних прав (FRA).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини