Головна Новини Світ ЄС Деталі фінального комюніке: до чого учасники саміту хочуть змусити РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Деталі фінального комюніке: до чого учасники саміту хочуть змусити РФ

РФ хочуть змусити сісти за стіл переговорів з Україною, щоб припинити загарбницьку війну, про це йдеться в тексті комюніке саміту, пише Радіо Свобода

12 червня 2024, 17:17
Поділіться публікацією:

Саміт, що відбудеться у Швейцарії 15-16 червня за участю майже 100 країн світу, має на меті започаткувати обговорення мирного процесу. При цьому відомо, що Російську Федерацію на цей захід не запрошували. Однак "Радіо Свобода" отримало проект комюніке з цікавими деталями.

Деталі фінального комюніке: до чого учасники саміту хочуть змусити РФ

Саміт миру

У статті йдеться про те, якщо лідерам вдасться досягти домовленостей щодо ядерної та продовольчої безпеки, повернення військовополонених і викрадених дітей, то може розпочатися обговорення майбутніх мирних переговорів за участю "представників усіх сторін", як зазначено у висновках саміту миру в Швейцарії.

Варто зауважити, що документ наразі не є остаточним і його текст ще може бути змінений перед схваленням. Однак, у проекті підкреслюється, що мир можливий лише за умови залучення всіх сторін конфлікту.

У підсумковому тексті саміту йдеться, що його учасники вважають, що досягнення миру вимагає участі й діалогу між усіма сторонами. Саме тому, учасники мають намір вжити конкретних кроків у майбутньому у вищезазначених сферах з подальшим залученням представників усіх сторін. Статут Організації Об’єднаних Націй, зокрема принципи поваги до територіальної цілісності й суверенітету всіх держав, може і буде служити основою в досягненні всебічного, справедливого і міцного миру в Україні, нібито вказано в документі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що швейцарські ЗМІ також писали про фінальне комюніке саміту. Зокрема, за їх даними, в тексті буде згадуватися про ядерну та продовольчу безпеку, а також про обмін полоненими та повернення українських дітей. При цьому, в тексті комюніке не буде заклику до Росії вивести свої війська із території України. Окрім того, в тексті також нібито не буде згадуватися і про відновлення територіальної цілісності України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини