Головна Новини Світ ЄС Дива не сталося: у Європі прокоментували візит Макрона до Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

Дива не сталося: у Європі прокоментували візит Макрона до Москви

Незважаючи на позитивні знаки, проблема не була вирішена і не було ознак деескалації з боку Росії

9 лютого 2022, 08:16 comments1128
Поділіться публікацією:

Візит президента Франції Еммануеля Макрона в столицю Росії мав важливе значення, але його підсумки не спричинили дива. Таку думку висловив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на прес-конференцію Жозепа Борреля в США.

Дива не сталося: у Європі прокоментували візит Макрона до Москви

Жозеп Боррель. Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Єдиний позитивний момент поїздки Еммануеля Макрона до Москви Жозеп Боррель побачив у тому, що візит привніс "елемент розрядки" в кризу, що тривала, адже вдалося сісти за стіл переговорів з російським президентом Путіним, розпочати відвертий діалог.

Боррель зазначив, якщо міркувати логічно, то від візиту Макрона більше плюсів, ніж мінусів. Адже, якщо люди сідають за стіл переговорів, то з'являється надія, що військової ескалації не станеться.

При цьому верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики заявив, що проблема нікуди не зникла, вона за підсумками візиту президента Франції так і не знята з порядку денного Європи.

"Візит президента Макрона до Москви був важливим, але він не призвів до дива", — додав Боррель.

Зазначимо, 8 лютого одразу після зустрічі у Москві з президентом РФ Путіним президент Франції Макрон побував у Києві. Політичні експерти в ексклюзивному інтерв'ю видання "Коментарі" розповіли, чому цей візит Макрона не став сигналом підтримки, а став сигналом тривоги. Експерти розповіли про справжню мету президента Франції. Еммануель Макрон за підсумками переговорів із президентом Володимиром Зеленським сам розкрив карти, заговоривши про Мінські угоди, які потрібно виконувати для настання миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини