Головна Новини Світ ЄС Для українців можуть скасувати плату за роумінг у країнах ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Для українців можуть скасувати плату за роумінг у країнах ЄС

1 грудня відбулася зустріч представників країн Асоційованого тріо (Україна, Грузія, Молдова)

2 грудня 2021, 03:50
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль у Брюсселі (Бельгія) провів переговори з керівництвом Європейського союзу щодо скасування плати за роумінг для українських громадян. Про це повідомили у пресслужбі Кабінету Міністрів України. 1 грудня відбулася зустріч представників країн Асоційованого тріо (Україна, Грузія, Молдова).

Для українців можуть скасувати плату за роумінг у країнах ЄС

Роумінг - фото з відкритих джерел

"Ми обговорювали можливість скасування плати за роумінг для наших громадян або включення наших держав до єдиного європейського платіжного простору, коли не потрібно буде платити величезні кошти за переведення євро між нашими країнами", — зазначив український прем'єр.

Асоційоване тріо – це формат співпраці між Грузією, Молдовою та Україною щодо інтеграції до Європейського Союзу. Для реалізації цих ініціатив не слід очікувати інтеграції до Європейського Союзу.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмігаль, віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель та посол Словенії в Україні Томаж Менцін підписали угоду Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Українці, які під час обмежувальних заходів через коронавірус знаходяться не в своїй країні, зможуть зателефонувати з роумінгу на номери державних гарячих ліній. Про це у Міністерстві закордонних справ (МЗС) домовилися з ключовими мобільними операторами України (Водафон, Лайфсел та Київстар), повідомляє пресслужба відомства. Крім того, українці, які перебувають за кордоном, отримував смс з інформацією щодо зворотного зв'язку з органами державної влади (гарячі лінії МЗС, МОЗ, Урядового контактного центру тощо) для оперативного вирішення нагальних питань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини