Головна Новини Світ ЄС До чого готуватися українським біженцям: яке рішення ухвалив ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого готуватися українським біженцям: яке рішення ухвалив ЄС

У ЄС схвалили продовження тимчасового захисту для українських біженців до 2026 року

14 червня 2024, 08:37 comments1951
Поділіться публікацією:

Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві на сайті Ради Європейського Союзу.

До чого готуватися українським біженцям: яке рішення ухвалив ЄС

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

"Рада вітає пропозицію про продовження тимчасового захисту для більш ніж 4 мільйонів українців, які рятуються від агресивної війни Росії, до 4 березня 2026 року", — йдеться у заяві.

Як заявила державний секретар Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур, доки в Україні падають бомби, ситуація там небезпечна.

"Сьогодні міністри продемонстрували нову солідарність та вирішили, що продовжуватимуть надавати захист українському народу в ЄС", — зазначила вона.

Зазначається, що механізм тимчасового захисту було запущено 4 березня 2022 року майже одразу після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну – і мав діяти до 4 березня 2025 року. Пропозиція щодо подальшого продовження терміну дії тимчасового захисту до 4 березня 2026 року висунута в умовах нестабільності ситуації в Україні.

При цьому в ЄС зазначили, що продовження не змінює рішення від березня 2022 року з погляду категорій осіб, на які поширюється тимчасовий захист.

Зазначається, що Рада офіційно ухвалить рішення про продовження тимчасового захисту після того, як буде проведено юридичну перевірку та переклад на всі мови ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верхня палата парламенту Швейцарії ухвалила рішення, яке передбачає надання статусу тимчасового захисту S лише українцям з окупованих територій чи регіонів, де ведуться активні бойові дії. Рішення не остаточне, оскільки за нього ще має проголосувати Національна Рада. Про це йдеться у публікації "Neue Zürcher Zeitung".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини