Головна Новини Світ ЄС Домовленість досягнута: стало відомо, хто очолить Єврокомісію
commentss НОВИНИ Всі новини

Домовленість досягнута: стало відомо, хто очолить Єврокомісію

Дуже ймовірно, що чинна голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн буде переобрана на посаду, відзначає видання Handelsblatt

25 червня 2024, 18:54
Поділіться публікацією:

Чинну голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, ймовірно, перепризначать на другий термін. За інформацією німецького видання Handelsblatt, керівники європейських держав-членів блоку погодилися висунути її кандидатуру.

Домовленість досягнута: стало відомо, хто очолить Єврокомісію

Урсула фон дер Ляєн

Європейські країни також попередньо домовилися, що чинна прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас обійме посаду комісара ЄС із закордонних справ.

Колишнього прем’єр-міністра Португалії Антоніу Кошту планують обрати президентом Європейської Ради. Його каденція становитиме 2,5 роки, з можливістю переобрання на другий термін, якщо він впорається з обов’язками.

Офіційне голосування за призначення нового керівника Єврокомісії відбудеться 18 липня. Для перемоги кандидат має отримати підтримку кваліфікованої більшості країн ЄС та щонайменше 361 із 720 депутатів Європарламенту, який нещодавно оновив свій склад після виборів.

Відомо, що у червні в Європі відбулися вибори до Європарламенту, де значну кількість голосів отримали праві та ультраправі партії, багато з яких симпатизують Росії або мають негативне ставлення до України.

Також зазначалося, що американські та європейські чиновники занепокоєні тим, що результати виборів до Європарламенту, де перемогли ультраправі партії в Німеччині та Франції, можуть свідчити про зростаючу втому Заходу від війни в Україні. Колишні урядовці вважають, що ці результати можуть бути передвісником назріваючого опору військовим зусиллям західних країн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Євросоюз 25 червня розпочав переговори про вступ України та Молдови до блоку. На думку експертів, оптимістична дата вступу України до Європейського Союзу – 2030 — через 6 років. Вони підкреслюють, що приблизно скільки часу забрав вступ Хорватії до Євросоюзу, яку у цьому контексті часто порівнюють з Україною.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини