Головна Новини Світ ЄС Допомога Україні: у Європарламенті звернулися із новим закликом до країн ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні: у Європарламенті звернулися із новим закликом до країн ЄС

У Європарламенті закликали країни ЄС збільшити обсяги постачання зброї Україні

6 серпня 2024, 13:14 comments3198
Поділіться публікацією:

Голова комітету з оборони Європарламенту Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликає уряди Німеччини та інших країн Європейського Союзу збільшити обсяги постачання зброї Україні. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє ZDF.

Допомога Україні: у Європарламенті звернулися із новим закликом до країн ЄС

Європарламент. Фото з відкритих джерел

Крім цього, Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликала Захід вжити додаткових заходів для підвищення ефективності американських винищувачів F-16, нещодавно поставлених в Україну.

"Це важливий сигнал та ефективна підтримка, що F-16 нарешті поставляються", — заявила політик.

Штрак-Циммерман підкреслила, що Європа не повинна опускати руки.

"Усі держави — не лише Німеччина — мають зробити все можливе, щоб захистити Україну та дати їй можливість продовжувати захищати себе", — зазначила вона.

На її думку, це включає як підтримку підрозділів ППО, так і постачання крилатих ракет Taurus незалежно від думки канцелярії Німеччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна мала шанс одночасно знищити десятки російських літаків Су-34 , але через заборону США застосовувати далекобійну зброю по Росії ЗСУ не змогли ним скористатися, а тепер уже надто пізно. Про це пише видання "Forbes".

ЗМІ зазначає, протягом кількох місяців Україна просила іноземних союзників дозволити використовувати потужні балістичні ракети – для завдання ударів по російських військових літаках, які паркуються на аеродромах у Росії неподалік кордону. Оскільки союзники відмовлялися, Україна посилила свої атаки на найбільш уразливі російські аеродроми, застосовуючи власну зброю. Так, у суботу українські безпілотники завдали удару по авіабазі в Морозовську на півдні Росії, за 200 миль від лінії фронту.

За даними української розвідки, внаслідок нальоту було знищено винищувача-бомбардувальника Су-34 ВПС Росії, пошкоджено ще два Су-34 та спалено склад боєприпасів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини