Головна Новини Світ ЄС Довіра до Китаю підірвана: Боррель назвав головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Довіра до Китаю підірвана: Боррель назвав головну причину

Боррель заявив, що довіра до Китаю підірвана через позицію Пекіна щодо війни проти України

13 жовтня 2023, 15:32 comments2450
Поділіться публікацією:

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Євросоюзу було зовсім інше ставлення до Китаю. Тепер же довіра підірвана через позицію щодо війни проти України. Пекіну треба довести, що він не є союзником Росії. Як передає портал "Коментарі", про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише Bloomberg.

Довіра до Китаю підірвана: Боррель назвав головну причину

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Європейці припускають, що Китай "можливо, не використав свого сильного впливу, щоб переконати Росію припинити цю агресію", заявив Жозеп Боррель, виступаючи перед студентами університетів у Пекіні.

"Ми вважаємо вкрай важливим, щоб Китай доклав серйозних зусиль, щоб переконати народ України в тому, що Китай не є союзником Росії у цій війні, — зазначив дипломат. — Я вважаю, що Китаю слід збільшити гуманітарну допомогу Україні".

Видання зазначає, що заяви Борреля дають чітко зрозуміти, що однією з найбільших проблем Брюсселя з Пекіном є те, що Китай забезпечує дипломатичне прикриття Володимиру Путіну. Зокрема, незабаром має відбутися анонсований раніше візит російського диктатора до Китаю. Путін має взяти участь у форумі голови Сі Цзіньпіна "Пояс та шлях".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що планує Москва та Ко – яку позицію займуть Іран, Китай та Північна Корея.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з'явилися подробиці майбутнього путінського візиту до Китайської Народної Республіки (КНР), наміченого на жовтень. Відомо, що супроводжуватимуть його керівники "Газпрому" та "Роснафти" – Олексій Міллер та Ігор Сєчін. Які очікування від візиту Путіна до Сі Цзіньпіна? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини