Головна Новини Світ ЄС Дуда звинуватив спецслужби Білорусі у координації мігрантами
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда звинуватив спецслужби Білорусі у координації мігрантами

Президент Польщі заявив, що польські служби мають бути готовими до будь-яких сценаріїв на кордоні.

10 листопада 2021, 04:50
Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда звинувачує білоруські спецслужби у провокаціях на польсько-білоруському кордоні та координуванні нелегальними мігрантами. Про це пише польське видання RMF 24.

Дуда звинуватив спецслужби Білорусі у координації мігрантами

Польща (фото з відкритих джерел)

У Бюро національної безпеки Польщі за участю президента Анджея Дуди відбулася пресконференція щодо ситуації на кордоні. На ній під час виступу президент країни заявив, що останні події є гібридною тактикою режиму Олександра Лукашенка:

"Це гібридна тактика білоруського режиму проти Польщі та ЄС, – сказав Дуда – Групи мігрантів, які вчора вирушили на польський кордон, кілька тисяч людей, як бачимо на відеозаписах, контролювали білоруські служби. Саме вони в останній момент вивели цих людей зі звичайної дороги до лісу, щоби атакувати кордон Польщі та Білорусі, де немає прикордонного переходу”.

Президент Польщі заявив, що польські служби мають бути готові до будь-яких сценаріїв на кордоні в умовах кризи, що розгорнулася.

Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, написав у Twitter:

“Я розмовляв із президентом Анджеєм Дудою щодо серйозної ситуації на польсько-білоруському кордоні. Використання мігрантів Білоруссю як гібридна тактика неприйнятне. НАТО солідарне з Польщею та всіма нашими союзниками в регіоні", – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, національний БАНК України порахував гроші, які переводять українські гастарбайтери. Обсяг перекладів є значним, пише інформаційне агентство "Українські новини". За дев'ять місяців 2021 р. трудові мігранти перерахували до України 10,3 млрд дол. – на 19% більше, ніж вони переводили минулого року. Кількість грошей, що опинилися в країні, становить близько третини Держбюджету на 2021 р. Фахівці Нацбанку досліджували, якими шляхами переказуються кошти. Майже половина – 4,4 млрд. дол. – привозяться нелегально. Міжнародні платіжні системи використовувалися для переказу 2,3 млрд. дол. Офіційними фінансовими каналами було переведено близько 670 млн. дол. — Близько 6% всіх коштів, зароблених трудовими мігрантами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини