Головна Новини Світ ЄС Франція та Німеччина розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція та Німеччина розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України

Одні з найвпливовіших країн Євросоюзу підтримали позицію Зеленського, який сказав, що заборона на українське зерно є "неприйнятною і відверто антиєвропейською" позицією.

25 липня 2023, 17:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німеччина та Франція розкритикувала позицію п'яти європейських країн, які вимагають продовжити обмеження на експорт українського зерна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Франція та Німеччина розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України

Українське зерно. Фото з відкритих джерел

У квітні ЄС дозволив Польщі, Румунії, Словаччині, Болгарії та Угорщині заборонити продаж українського зерна на своїх внутрішніх ринках, однак як компромісне рішення був дозволений експорт зерна з України через території цих країн.

Заборона мала тимчасовий характер та мала закінчитись восени. Однак п’ять країн закликають продовжити угоду до кінця року. На ці заяви Зеленський різко відреагував та заявив, що вони "абсолютно неприйнятні і відверто антиєвропейські".

Подібну позицію займають і одні з найвпливовіших країн ЄС — Німеччина та Франція. Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір сказав, що виконавчий орган Євросоюзу повинен пояснити іншим країнам організації про "неможливість" продовження заборони. За його словами внутрішньополітичні суперечки Польщі напередодні виборів не мають використовувати Україну для своїх цілей.

Міністр сільського господарства Франції Марк Фено підтримав свого колегу з Німеччини.

"Не може бути жодних односторонніх заходів, жодних індивідуальних авантюр, лише колективна відповідь на виклик дестабілізації ринків", — сказав Фено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ГУР МО отримали секретну доповідь Кремля про зрив зернової угоди.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який потрапив у пастку України після виходу Росії з зернової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини