Головна Новини Світ ЄС Є перша країна ЄС, яка запропонує механізм конфіскації російських активів
commentss НОВИНИ Всі новини

Є перша країна ЄС, яка запропонує механізм конфіскації російських активів

Естонія перша в Європейському Союзі запропонує механізм конфіскації російських активів

10 січня 2023, 09:15
Поділіться публікацією:

Естонія виступила з ініціативою до кінця січня 2023 року запропонувати правову базу з конфіскації та передачі Україні підсанкційних російських активів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Є перша країна ЄС, яка запропонує механізм конфіскації російських активів

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

Наприкінці грудня естонський уряд доручив міністерствам розробити план конфіскації російських активів, а вже до кінця січня має з'явитися відповідний юридичний план.

Зазначається, що Естонія має намір представити механізм конфіскації до того, як Європейська комісія розробить угоду для всіх країн ЄС про те, як розпорядитися 300 млрд євро заблокованих резервів Центробанку РФ і мільярдами заморожених активів російських фізичних осіб, які потрапили під санкції.

За оцінками естонського відомства боротьби з відмиванням грошей, країна заморозила російських активів на майже 20 млн євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" – одного бажання мало – чому Литва не зможе передати Україні активи РФ. У Литві працює міжнародна робоча група під керівництвом МВС, яка намагається встановити правову базу для того, щоб уможливити конфіскацію активів підсанкційних росіян на користь України.                                                                   

Також видання "Коментарі" повідомляло — не Польща і не США: Великобританія може стати першою країною не лише в Європі, а й у світі, яка вперше поставить Україні сучасні танки Challenger 2. Упродовж кількох тижнів не припиняються переговори щодо постачання кількох одиниць танків. Поки що уряд Ріші Сунака не ухвалив остаточного рішення, переговори тривають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини