Головна Новини Світ ЄС Ердоган розповів про мету Туреччини: що він хоче досягти
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган розповів про мету Туреччини: що він хоче досягти

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав мету Анкари

22 серпня 2022, 21:35
Поділіться публікацією:

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган назвав мету його країни. За його словами, це — організація зустрічі лідерів України і РФ Володимира Зеленського та  Путіна. Про це повідомляють "Коментарі",  посиланням на заяву Ердогана під час звернення до нації, пише Hurriyet.

Ердоган розповів про мету Туреччини: що він хоче досягти

Реджеп Таїп Ердоган (фото з відкритих джерел)

"Нашою метою є організація зустрічі Путіна і Зеленського найближчим часом, щоб вирішити кризу", — повідомив Ердоган.

Президент Туреччини нагадав про підписану "зернову угоду" та висловив сподівання, що у такий спосіб війна буде врегульована.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про переговори між Україною та РФ та кому вони більше потрібні на цьому етапі. Незважаючи на явну зацікавленість Москви у переговорах із Києвом, на чому вже акцентували представники Офісу президента і про що, зокрема, говорять "миротворчі" посередницькі старання Туреччини, сама РФ бажання вийти із конфлікту дипломатичними методами заперечує. Про це, зокрема, заявив постійний представник Росії при ООН у Женеві Геннадій Гатілов. Нардеп V, VI та VII скликань, ексзаступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко підкреслює всі переговори про укладення мирних угод можливі лише після повного звільнення окупованих територій України, включаючи Крим та Донбас. І ці переговори мають стосуватися репарацій, які Росія має виплачувати українській державі.Експерт Українського інституту політики Єва Антоненко зазначає, що мирні вироки після березневих зустрічей у Стамбулі перейшли в стадію навіть не так заморозки, як використання їх як політичного тиску на другий бік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини