Головна Новини Світ ЄС Ердоган закликав ЄС дотримуватися обіцянок щодо Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган закликав ЄС дотримуватися обіцянок щодо Туреччини

Ердоган направив свого речника до Брюсселя для налагодження політичних відносин з ЄС

22 листопада 2020, 19:20
Поділіться публікацією:

Ердоган та закликав ЄС дотримуватися обіцянок

Ердоган закликав ЄС дотримуватися обіцянок щодо Туреччини

Фото: РИА Новости

Сьогодні, 22 листопада, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина вражає себе частиною Європи та закликав Європейський Союз виконувати свої обіцянки щодо заявки на членство країни у ЄС та прихистку турецьких біженців. 

Варто зазначити, що протягом останніх тижнів члени ЄС підняли питання введення санкцій проти Туреччини через її пошукові місії газових родовищ на сході Середземномор'я.  Анкара направила дослідницькі кораблі та бурові установки до вод, на які претендують одночасно Греція та Кіпр. Турецька влада планує продовжувати свою місію до 29 листопада включно. 

"Ми бачимо себе як частиною Європи. Ми вирішили віддавати перевагу ЄС, поки вони не змусять нас шукати інший шлях", — повідомив Ердоган у промові в режимі онлайн перед членами правлячої партії. 

Туреччина подала заявку на членство країни в ЄС ще в 1987 році, а чотири роки тому підписала з ЄС угоду щодо управління потоком мігрантів до Європи. Однак обидві сторони договору фактично припинили виконання умов, при чому звинувачуючи в цьому один одного.

"Виконуйте ваші обіцянки, починаючи від членства країни в ЄС і закінчуючи проблемами біженців. Встановімо тіснішу та ефективнішу співпрацю", — закликав президент Туреччини.

Минулого тижня міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав Туреччину припинити "провокації" в Середземному морі або ж їй загрожує ряд санкцій з боку ЄС. У свою чергу Реджеп Ердоган направив у п'ятницю до Брюсселя свого речника Ібрагіма Каліна для налагодження політичних відносин. 

Протягом останніх двох тижнів Ердоган повідомляв про плани проведення судових та демократичних реформ. Політологи вважають, що це спроба Туреччини вплинути на ряд рішень від ЄС. 

Глави європейських держав домовилися зустрітися в Брюсселі 10 та 1 грудня щодо турецького питання. 

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що Трамп заявляє, що виграв вибори та звинувачує Pfizer у брехні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини