Головна Новини Світ ЄС ЄС допоможе Україні у системному зміцненні кібербезпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС допоможе Україні у системному зміцненні кібербезпеки

Україна раніше надсилала листа до ЄС щодо конкретних кроків щодо зміцнення кібербезпеки

22 лютого 2022, 04:30
Поділіться публікацією:

Європейський Союз допоможе Україні у сфері кібербезпеки. Програму було ініційовано після масових кібератак на урядові сайти та об'єкти важливої інфраструктури, які велися зокрема із Росії. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України. Україна раніше надсилала листа до ЄС щодо конкретних кроків щодо зміцнення кібербезпеки. Європейські партнери дали позитивну відповідь і заявили про рішення щодо комплексної пропозиції щодо цього.

ЄС допоможе Україні у системному зміцненні кібербезпеки

ЄС (фото з відкритих джерел)

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, нова домовленість із ЄС була підтверджена сьогодні. Міністр заявив про неї за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, де він брав участь.

Дмитро Кулеба наголосив, що сучасна війна передбачає не лише танки, артилерію чи літаки. Україна вже має досвід гібридної війни з РФ, де в рамках інформаційних нападів застосовують конкретні дії в кіберпросторі. Зокрема, створення пропаганди, поширення фейків та нагнітання панічних настроїв тощо. Наразі в МЗС не уточнили, які заходи передбачені для зміцнення кіберпростору.

Нагадаємо, AFP заперечує, що Кремль має будь-яке відношення до кібератаки на Україну у вівторок, 15 лютого, яка вразила веб-сайти Міністерства оборони та збройних сил країни, а також двох державних банків. Київ припустив, що напад був скоєний з боку Росії, оскільки є побоювання, що Москва планує вторгнутися в Україну. Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков зробив заяву про ситуацію. "Ми нічого не знаємо. Як і очікувалося, Україна продовжує звинувачувати у всьому Росію. Росія не має жодного відношення до жодних DDOS-атак", — заявив Пєсков. Серед постраждалих об'єктів – банки "Ощадбанк" та "Приватбанк". Обидва відновили службу пізніше у вівторок, 15 лютого, але сайт Міноборони України залишався недоступним за кілька годин після того, як з'явилися перші повідомлення про напад. Українська служба зв'язку вказала на Москву.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини