Головна Новини Світ ЄС ЄС готує новий режим санкцій проти РФ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС готує новий режим санкцій проти РФ: що відомо

Брюссель турбують гібридні погрози з боку Москви

сьогодні, 16:40
Поділіться публікацією:

Європейський Союз вирішив запровадити тематичний режим санкцій. Він буде присвячений гібридним загрозам з боку Москви. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Х (Twitter).

ЄС готує новий режим санкцій проти РФ: що відомо

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Журналіст зазначив, що посли Євросоюзу 2 жовтня узгодять новий тематичний режим санкцій, націлений на російські гібридні погрози. Він буде формалізований наступного тижня.

"Поки що немає імен, але вони будуть додані в майбутньому", — поінформував він.

Йозвяк повідомив, що спочатку хотіли запровадити загальний режим санкцій, але в результаті погодилися, що він буде зосереджений на російських погрозах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні країни ввели санкції проти Росії, щоб обмежити доступ до розкоші та деяких товарів, але виявляється, що росіяни все ще можуть купувати дорогі авто з Європи. За даними Sky News, хоча прямий продаж автомобілів до Росії заборонено, вони все одно потрапляють туди через сусідні країни, особливо через Грузію.

Схема приваблює кілька країн: наприклад, Велика Британія великими партіями відправляє автомобілі до Азербайджану, який, у свою чергу, постачає їх до Грузії, звідки вони вже потрапляють до Росії.

За інформацією Sky News, автомобілі спочатку везуть на кордон, де їх залишають на стоянках доти, доки всі документи не будуть оформлені. У Грузії є заборони на пряме відправлення авто до Росії, але знайдено багато лазівок. Наприклад, машини можна офіційно зареєструвати у Вірменії, і лише потім вони вирушають до Росії через пункт пропуску "Ларс". Водіям іноді радять говорити, що вони просто перевозять авто через Росію до Киргизстану.

Ця система вигідна багатьом, окрім українців. З офіційної точки зору, авто не фігурують у митних документах країн-експортерів, тобто вони ніби "зникають" після прибуття до Азербайджану чи Грузії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини