Головна Новини Світ ЄС ЄС не підтримав введення санкцій проти Росії: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС не підтримав введення санкцій проти Росії: у чому причина

ЄС каже, що ще не час вводити санкції проти Росії

21 лютого 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

ЄС поки що не буде вводити санкції проти Росії, заявив у понеділок, 21 лютого, голова блоку з питань зовнішньої політики, відкинувши заклик Києва вжити таких кроків зараз, щоб запобігти війні, а не чекати, поки російське вторгнення стане можливим. Про це повідомляє Reuters.

ЄС не підтримав введення санкцій проти Росії: у чому причина

Жозеп Боррель - фото з відкритих джерел

Західні країни побоюються, що скупчення російських військ поблизу України останніми тижнями є прелюдією до вторгнення, що Москва заперечує. Сполучені Штати та європейські союзники заявили, що будь-який напад спричинить "масові" санкції проти Москви. 

"Ми очікуємо рішень. Є багато рішень, які Європейський Союз може прийняти зараз, щоб надіслати чіткі повідомлення Росії про те, що її ескалація не буде допущена, і Україна не залишиться сама. Ми вважаємо, що є вагомі й законні причини зараз запровадити принаймні деякі санкції, щоб продемонструвати, що Європейський Союз не тільки говорить про санкції", — сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після прибуття до Брюсселя для виступу на запланованій на регулярному рівні зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Але верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, а також деякі міністри закордонних справ, що зібралися, дали зрозуміти, що блок поки що не планує вводити санкції. Боррель заявив, що скликає позачергове засідання ЄС, щоб узгодити санкції, "коли настане момент".

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розкрила деякі подробиці санкцій, якими Захід збирається вдарити по Росії, якщо у Кремлі віддадуть команду російським військам розпочати наступ на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини