Головна Новини Світ ЄС ЄС: Omicron буде домінувати в Європі за декілька місяців
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС: Omicron буде домінувати в Європі за декілька місяців

За кількістю випадків Omicron навіть випередить штам Delta

2 грудня 2021, 19:56
Поділіться публікацією:

Агентство охорони здоров’я Європейського Союзу заявило в четвер, 2 грудня, що варіант Omicron може стати причиною більше ніж половини всіх інфекцій COVID-19 в Європі протягом кількох місяців, але випадків важкого захворювання поки не було. Про це повідомляє Reuters.

ЄС: Omicron буде домінувати в Європі за декілька місяців

Лікар у захисному костюмі - фото з відкритих джерел

"На основі математичного моделювання, проведеного ECDC, є ознаки того, що Omicron може спричинити понад половину всіх інфекцій SARS-CoV-2 в ЄС/ЄЕЗ протягом наступних кількох місяців", – повідомили в Європейському центрі з профілактики та контролю захворювань (ECDC).

До ЄС та Європейської економічної зони (ЄЕЗ) входять 27 країн-членів ЄС, а також Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія.

Наразі немає переконливих доказів передачі Omicron, але провідна особа Всесвітньої організації охорони здоров’я з COVID-19 Марія ван Керхове сказала в середу, 1 грудня, що агентство очікує отримати дані про це протягом кількох днів. 

Наразі в Європі зафіксовано 79 випадків варіанту Omicron, вперше виявленого на півдні Африки минулого місяця — повідомляє ECDC.

Половина цих випадків була безсимптомною, а в іншої половини спостерігалися лише легкі симптоми. Не було випадків тяжкого захворювання, госпіталізації чи смерті.

Щодо віку та статусу вакцинації, то більшість серед тих, хто захворів, були молодими та повністю щепленими.

"Вакцинація для тих, хто ще не вакцинований, або хто не закінчив курс вакцинації, і ревакцинація для тих, кому більше 40 років, є обов’язковими", – сказала директор ECDC Андреа Аммон у заяві.

Як зазначила Аммон, заходи з фізичного дистанціювання, адекватна вентиляція в закритих приміщеннях для людей, які працюють вдома, також виявилися ефективними для зменшення передачі вірусу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Україні посилять карантинні обмеження через поширення в світі нового штаму коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини