Головна Новини Світ ЄС ЄС починає боротьбу з тату: вони провокують рак і впливають на фертильність
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС починає боротьбу з тату: вони провокують рак і впливають на фертильність

За оцінками ЄС, у 12% європейців є татуювання

20 грудня 2020, 17:24 comments1052
Поділіться публікацією:

Європейське хімічне агентство (ECHA) заявило, що Європейський Союз повинен вжити заходів для боротьби з присутністю небезпечних хімікатів в чорнилах для татуювань. Про це повідомляє The Brussels Times.

ЄС починає боротьбу з тату: вони провокують рак і впливають на фертильність

Фото: из открытых источников

На зустрічі минулого тижня у своїй штаб-квартирі в Гельсінкі агентство вирішило звернути увагу на хімічні речовини, що містяться в використовуваних чорнилах.

За оцінками агентства, у 12% європейців є татуювання. Тепер ECHA хоче звернути сувагу на склад використовуваного чорнила і, зокрема, на використання так званих речовин CMR: канцерогенних або викликають рак, мутагенних, що впливають на розвиток клітин, фертильність і репродуктивну систему.

Увагу привертає і проблема, пов'язана з гігієною і використанням нестерильних голок. На цьому тижні Європейська комісія запропонувала поправку до законодавства ЄС про хімічні речовини, щоб захистити клієнтів татуировщиків і студій перманентного макіяжу від потенційних небезпек.

"Комісія проводить велику роботу щодо забезпечення безпеки хімічних речовин, що використовуються в повсякденних товарах", — сказав Тьєррі Бретон, комісар внутрішнього ринку.

"Деякі держави-члени ЄС вже зробили це, але ми прагнемо збалансувати заходи по всьому Євросоюзу", — додав він.

"Здоров'я і благополуччя наших громадян — наш пріоритет. Крім алергії і проблем зі шкірою, токсичні хімічні речовини, що містяться в чорнилі для татуювань, можуть викликати інші несприятливі наслідки для здоров'я, такі як рак. Татуювання стає все більш популярним в Європі. Ось чому ми терміново "регулюємо" ці хімічні речовини прямо зараз ".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що авіакомпанії вводять "цифровий документ здоров'я" для туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини