Головна Новини Світ ЄС ЄС пригрозив наслідками трьом країнам через постачання комплектуючих Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС пригрозив наслідками трьом країнам через постачання комплектуючих Росії

ЄС пригрозив наслідками Індії, Туреччини та Казахстану

28 вересня 2023, 17:54
Поділіться публікацією:

Євросоюз попередив компанії з Європи та інші уряди про можливу заборону на продаж компонентів Туреччині, Індії та Казахстану через реекспорт Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

ЄС пригрозив наслідками трьом країнам через постачання комплектуючих Росії

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

"Коментарі Європейської комісії послідували за витоком 47-сторінкового документа, в якому український уряд докладно описує використання західних технологій", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що в українському документі, поданому урядам країн "Великої сімки" у серпні, стверджується, що за попередні три місяці було здійснено 600 нальотів на міста з використанням безпілотних літальних апаратів, оснащених західними технологіями.

П'ять європейських компаній, включаючи польську філію британської транснаціональної корпорації, було названо первинними виробниками виявлених компонентів.

"Іранське виробництво БПЛА адаптувалося і переважно використовує доступні комерційні компоненти, постачання яких погано або взагалі не контролюються", — йдеться в документі.

Повідомляється, що митна інформація свідчить, що майже весь імпорт до Ірану надходить із Туреччини, Індії, Казахстану, Узбекистану, В'єтнаму та Коста-Ріки.

Посланник ЄС із санкцій Девід О'Салліван заявив, що докази того, що компоненти поставлялися через такі країни, свідчать про те, що санкції ЄС чинять значний тиск на їхні цілі, але держави-члени повинні жорсткіше забезпечувати дотримання санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Казахстан підтримує рішення Євросоюзу щодо санкцій проти Росії за агресію щодо України та не дасть Москві можливість їх обійти. Таку заяву на брифінгу під час офіційного візиту до Німеччини зробив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини