Головна Новини Світ ЄС ЄС виділив 100 млн євро для підтримки українських переселенців: куди підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС виділив 100 млн євро для підтримки українських переселенців: куди підуть гроші

Єврокомісія виділила ще 100 мільйонів євро допомоги

31 жовтня 2022, 19:53
Поділіться публікацією:

Представники Єврокомісії  виділили  понад 100 мільйонів євро на допомогу  семи країнам-членам, що  більше інших прийняли українських біженців. Про це  інформує прес-служба Єврокомісії.

ЄС виділив 100 млн євро для підтримки українських переселенців: куди підуть гроші

Єврокомісія виділила ще 100 мільйонів євро допомоги (фото з відкритих джерел)

Як зазначено в повідомленні, представники цього європейського органу  виділили  додатково 100 мільйонів євро, які підуть для семи  країн Європи, що прийняли на своїй території  чималу кількість  українських втікачів. Важливо, що рішення ухвалили  після  того, як відбулась глобальна благодійна  акція. Проводячи цей захід, представники  Єврокомісії зобов'язались  знайти до 400 мільйонів для підтримки українських  біженців.

Перші кошти траншу, що становив  248 мільйонів євро, отримали в травні п'ять країн: Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина  і Чехія.  Кошти другого  траншу  з фонду Євросоюзу, призначені для внутрішніх справ, і спрямовуються  для  потреб Польщі, Словаччини, Чехії, Болгарії, Естонії, Латвії та Литви.

Уряди  країн  зможуть  використати ці ресурси, щоб продовжити виділяти допомогу для  українських  біженців.  Вони будуть використані  на забезпечення продовольством, транспортні потреби  та  для того, щоб оформити тимчасовий притулок.

 Як інформують в Єврокомісії, 52 млн євро із заявленої суми в 400 млн євро благодійного внеску Єврокомісії   будуть використані  для розвитку проєктів, що  підтримуватимуть   втікачів з України.  Сюди увійде  виділення  для  них тимчасових офісів для організації  зустрічей та якісна психологічна допомога тощо.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Дії стартувало нове опитування для українців. Мінцифра спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України запустила опитування в якому  кожен українець може обрати судівську команду Нацвідбору на пісенний конкурс Євробачення-2023. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини