Головна Новини Світ ЄС ЄС відреагував на "ракетні погрози" Медведєва Міжнародному кримінальному суду
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС відреагував на "ракетні погрози" Медведєва Міжнародному кримінальному суду

Загрозу Медведєва Міжнародному кримінальному суду в ЄС назвали незаконною

23 березня 2023, 17:12
Поділіться публікацією:

Європейський Союз виступив із повною підтримкою Міжнародного кримінального суду (МКС) після погроз заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва вдарити гіперзвуковою ракетою по будівлі суду в Гаазі. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну заяву оприлюднив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

ЄС відреагував на "ракетні погрози" Медведєва Міжнародному кримінальному суду

Міжнародний кримінальний трибунал. Фото: із відкритих джерел

Боррель заявив, що ЄС засуджує незаконну загрозу високопоставленого представника Росії застосувати чинність проти Міжнародного кримінального суду та країни, де він розташований — Нідерландів.

У заяві не вказано ім'я російського чиновника, але очевидно йдеться про Медведєва.

17 березня у Міжнародному кримінальному суді видали ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, вважаючи його винним у незаконній депортації тисяч дітей із України.

У своїй заяві Боррель також засудив заходи, оголошені Росією проти прокурора МКС та його суддів. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти них за "незаконне притягнення до відповідальності свідомо невинного" президента РФ Володимира Путіна.

"ЄС підтверджує свою повну підтримку МКС. Будь-які заходи у відповідь проти тих, хто бере участь у роботі МКС, неприйнятні. Очолюючи боротьбу з безкарністю, МКС повинен мати можливість працювати незалежно і неупереджено", — підкреслив топ-дипломат Євросоюзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заступник голови Ради Безпеки РФ, екс-президент Дмитро Медведєв пригрозив війною тим країнам, які намагатимуться заарештувати російського президента Володимира Путіна в рамках ордера, виданого Міжнародним кримінальним судом (МКС). У свою чергу, у США зазначили, що будь-яка європейська країна, яка ратифікувала Римський статут (статут МКС), має повне право заарештувати Путіна. Про що говорять ці російські та американські заяви ? Як ситуація з ордером "для Путіна" може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини