Головна Новини Світ ЄС ЄС встановив термін дії COVID-сертифікатів: як довго можна подорожувати після вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС встановив термін дії COVID-сертифікатів: як довго можна подорожувати після вакцинації

Нові правила стануть обов'язковими з 1 лютого для країн-членів ЄС

21 грудня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

Європейська комісія у вівторок, 21 грудня, ухвалила правила, згідно з якими сертифікат Європейського Союзу про COVID-19 буде дійсним для подорожей протягом дев’яти місяців після завершення первинних щеплень. Про це повідомляє Reuters.

ЄС встановив термін дії COVID-сертифікатів: як довго можна подорожувати після вакцинації

Прапор ЄС - фото з відкритих джерел

Нові правила стануть обов'язковими для 27 країн ЄС з 1 лютого, сказали чиновники ЄС. Правило може бути заблоковано кваліфікованою більшістю урядів ЄС або простою більшістю членів Європейського парламенту.

Після того, як правило набуде чинності, країни ЄС будуть зобов’язані дозволяти повністю вакцинованим мандрівникам з дійсним пропуском доступ на свою територію. Однак, як виняток, виправданий погіршенням ситуації, вони все одно можуть встановлювати додаткові вимоги, такі як негативні тести або карантин.

Кілька країн ЄС, включаючи Італію, Португалію та Грецію, наразі вимагають, щоб повністю вакциновані мандрівники з інших країн ЄС також показували негативний тест на COVID-19 після прибуття.

Нові правила стосуються лише міжнародних поїздок.

Уряди зможуть встановлювати різний термін дії перепустки COVID-19 для доступу до заходів на своїй території.

Після повторного щеплення термін дії пропуску на COVID-19 буде продовжено без встановленого ліміту, оскільки на даний момент недостатньо інформації про тривалість захисту від бустерних доз, повідомив чиновник ЄС.

Наразі в ЄС розклад первинної вакцинації проти COVID-19 складається з двох вакцин, вироблених Pfizer-BioNTech, AstraZeneca і Moderna, або один укол вакцини Johnson & Johnson.

Як повідомляли раніше "Коментарі", п'ятому президенту, лідеру опозиційної фракції "Європейська Солідарність" Петру Порошенку надіслали повідомлення про підозру у державній зраді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини