ЄС введе "екстрені заходи", якщо угоди по Brexit не буде

ЄС повинен підготуватися до всіх варіантів, заявили в Єврокомісії

Європейський Союз у четвер, 10 грудня, опублікував список "екстрених заходів" у сфері рибальства, безпеки польотів, автомобільного і повітряного транспорту на випадок, якщо йому не вдасться укласти торговельну угоду Brexit зі Сполученим Королівством. Про це пише Le Figaro.

"Немає гарантії, що у разі досягнення домовленості буде набуття нею чинності в строк. Наш обов'язок - підготуватися до всіх варіантів, в тому числі до відсутності угоди зі Сполученим Королівством 1 січня 2021 року", - пояснила на наступний день після зустрічі з Джонсоном президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляйен.

Нагадаємо, фермери в Бельгії принесли десятки пар гумових чобіт під будівлю Єврокомісії в центрі Брюсселя, щоб висловити протест проти загальноєвропейської політики в сільському господарстві.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що шведське парламентська більшість виступає за вступ в НАТО як можливий варіант політики безпеки, вперше після того, як крайня права партія шведських демократів змінила позицію по військовому альянсу.